NIEUWSBRIEF 07 JUNI

7 juni 2011
UPDATE COMPUTERCLUB: Nieuwsbrief

 

Volgende clubavond: dinsdag 14 juni 2011

 

CLUBWEEKEND: Zoals steeds tijdens het 2de weekend van oktober, dus van vrijdag 7 t.e.m. zondag 9 oktober 2011. Het hotel Ostermann bevindt aan de Moezel, in de nabijheid van het stadje Treis-Karden, gelegen tussen Cochem en Koblenz. De prijs is125 euro, wijnproeverij en het middagmaal van zondag inbegrepen. Inschrijven tot en met 14 juni!

 

Bezoek onze Blog (http://www.bloggen.be/updatecomputerclub/ ) en breng of voeg er je eigen computernieuwtjes of wetenswaardigheden aan toe!

Andere adressen:

http://about.me/edit/updatecomputerclub

http://verenigingen.nieuwsblad.be/vereniging/update-computerclubhttp://sites.google.com/site/update-computerclub/Home
www.computerclubupdate.tk

https://vicescape.wordpress.com/

http://computerclubupdate.blogspot.com/

http://updatecc.jimdo.com/ –  http://users.skynet.be/update.club/

COPYCENTER LABRADOR: Het goedkoopste kopieercenter van het land!
Berlarij 22A  2500 Lier.
Tel.: 03 488 18 54 – GSM. 0485 15 61 42

 

VRAGEN

 1. 1.      USB 3.0: Ik heb een USB 3.0 kaartlezer en uiteraard ook de geschikte USB-poorten.
  Bepaalde kaartjes worden door het systeem terstond herkend, andere niet.
  Wat is de oorzaak? Wat zijn de eventuele oplossingen?

 2. 2.      HDMI: Welke HDMI-kabel heb ik nodig voor mijn 3D-televisie? Is elke kabel geschikt voor Full HD-beelden? En loont het de moeite om een klein fortuin aan een HDMI-kabel te besteden?
  De antwoorden hierop kun je lezen op deze site:
  http://www.hdmi-kabel.be/
  http://www.fwdmagazine.be/fwd/127797/koopgids-welke-hdmi-kabel-heb-ik-nodig-/?utm_source=fwdmagazine&utm_medium=newsletter&utm_term=20110520&utm_content=2_art_link&utm_campaign=weekly

 3. 3.      Op welke manier kan men de foutieve mailadressen blijvend weg krijgen? Ik bedoel de adressen die de computer zelf voorstelt maar die niet juist zijn.
  Oplossing: je kunt ze gewoon verwijderen bij je contactpersonen!

 4. 4.      Live Mail: Telkens ik een mail ontvang in Windows live mail, die afkomstig is van Facebook, loopt het programma vast.
  a) Verbreek de link met facebook in je profiel van Windows Live.
  b) Tracht de bewuste mail te verwijderen, direct nadat WLM opgestart is.
  c) Indien je de kwaadwillige mail niet kunt verwijderen, verwijder dan de ganse map. Dit is de locatie:
  – C:\Gebruikeres\gebruikersnaam\AppData\Local\Microsoft\naam provider
  d) Zoals we reeds vermeldden, worden e-mailproblemen dikwijls veroorzaakt door corrupte mappen. Verwijderen van deze map brengt dan meestal soelaas.

 5. 5.      Bij ELKE map, die ik wil openen d.m.v. een dubbelklik, vraagt Windows wat ik wil zoeken in die map. Als ik met de rechtermuis klik op een map dan staat bovenaan in vet “Zoeken …”, gevolgd door verkennen en openen.
  Mogelijke oplossing: Navigeer in je verkenner naar het menu-onderdeel ‘Extra’  Klik ‘Mapopties’ aan en klik op de knop [Standaardinstellingen herstellen]

 6. 6.      In MS Outlook 2003 worden de verzonden mailtjes niet vermeld in Verzonden items.
  Oplossing: Menu ‘Extra’ à Opties à tabblad ‘Voorkeuren” à e-mailopties.

 7. 7.      Vista vraagt telkens het wachtwoord opnieuw in te stellen: Indien je dit niet wenst kun je dit uitschakelen:
  a) In het zoekvak boven de startknop van Vista vult u in “control userpasswords2” (zonder quotes)
  b) In het scherm dat vervolgens opent selecteert u het tabblad “geavanceerd”
  c) Op het blad wat nu geopend is klikt u ook op de knop [Geavanceerd]
  d) In dit scherm selecteert u de gebruiker en klikt vervolgens met behulp van de rechtermuisknop op “Eigenschappen”
  e) vink nu de optie: “Wachtwoord verloopt nooit” aan. En klikt u op [toepassen]

TIPS

 1. 1.      Probleemstappenbeschrijving: Met Probleemstappenbeschrijving kunt u automatisch de stappen vastleggen die u op de computer uitvoert. Bij de stappen worden voor elke muisklik een tekstbeschrijving van de locatie waar u klikt en een schermopname (een afbeelding van het scherm) vastgelegd. Als u deze stappen hebt vastgelegd, kunt u ze opslaan in een bestand dat u kunt geven aan een ondersteuningsprofessional of aan iemand anders die u helpt een computerprobleem op te lossen.
  Stappen op uw computer vastleggen en opslaan:
  a. Typ “psr” in het zoekvak bij START en klik het programma “psr.exe” aan.
  b. Klik op Opname starten.
  c. Voer op uw computer de stappen uit om het probleem te reproduceren. U kunt de opname op elk gewenst moment onderbreken en later hervatten.
  d. Klik op Opname stoppen.
  e. Typ een naam voor het bestand in het dialoogvenster Opslaan als en klik vervolgens op Opslaan. Het bestand wordt opgeslagen met de bestandsnaam en de extensie .ZIP.
  f. Stuur het bestandje door naar de helpdesk!

 2. 2.      Contextmenu uitbreiden: Als men in Mijn Computer rechts op een bestand klikt, dan krijgt men een snelmenu te zien met onder andere de optie <Kopiëren naar>. Wij gaan daar met behulp van een ingreep in het Windows Register de optie <Naar map kopiëren> aan toevoegen.
  Maak altijd eerst een herstelpunt voordat u wijzigingen in het Windows Register gaat aanbrengen. Handel daarna als volgt:
  a) Kies Start >> Uitvoeren.
  b) Typ in het dialoogvenster Uitvoeren de opdracht regedit en klik op OK.
  c) Kies in de Register-editor HKEY_CLASSES_ROOT >>  AllFilesystemObjects >> shellex >> ContextMenuHandlers.
  d) Rechtsklik op ContextMenuHandlers en kies in het getoonde snelmenu Nieuw >> Sleutel.
  e) Geef de naam Copy To in.
  f) Rechtsklik in het rechter scherm op Standaard en kies in het snelmenu de optie Wijzigen.
  g) Geef in het dialoogvenster Tekenreeks wijzigen in het vak Waardegegevens de volgende waarde in {C2FBB630-2971-11D1-A18C-00C04FD75D13} en klik op OK.
  h) Sluit de Register-editor.
  Voortaan verschijnt nu ook de optie Naar map kopiëren… in het snelmenu. Door deze optie te kiezen verschijnt er een dialoogvenster Items kopiëren en kunt u een map kiezen of aanmaken waar u het desbetreffende bestand naar toe wilt kopiëren. (tip Guy Heyselberghs)

 3. 3.      Handige Freeware: (gratis programma’s).
  Het sterft op het web van de freeware, open source software en andere programma’s die je gratis kunt gebruiken, maar gratis betekent niet altijd goed. De redacteurs van Computertotaal.nl verzamelen al jaren de betere freeware-programma’s. Hier een greep uit hun verzameling. Geen eendagsvliegen of dertien in een dozijn, maar 34 pure pareltjes. http://computerworld.nl/article/12882/34x-handige-gratis-software/1.html#utm_source=article-view_page&utm_medium=website&utm_campaign=cw

 4. 4.      De instellingen voor de Prullenbak wijzigen: http://windows.microsoft.com/nl-BE/windows7/Change-the-Recycle-Bin-settings (tip Erik)

 5. 5.      http://bodybrowser.googlelabs.com : Bodybrowser laat een gedetailleerd 3D model zien van het menselijk lichaam en dit in lagen! Met een schuifregelaar kun je de anatomische lagen één voor één weghalen en het lichaam kantelen en inzoomen. Elke laag bestaat uit een anatomisch element: spieren, botten, organen en zenuwbanen. De browser moet wel WebGL ondersteunen.  Dus Google Chrome of Firefox, waarbij mijn voorkeur naar eerstgenoemde uitgaat.

WINDOWS

 1. 1.      Bestandsbeheer: Wie zich niet goed in zijn vel voelt met de Windows Verkenner, kan beschikken over een aantal gratis alternatieven. (file managers)
  – Total Commander: Total Commander is een van de meest complete bestandsbeheerders. Met het programma kun je standaard met FTP-sites verbinden en archieven in- of uitpakken, maar het feest wordt pas echt compleet bij gebruik van plug-ins. Ook voor Total Commander geldt dat vrijwel alles (van fonts tot beschikbare onderdelen) in het programma is aan te passen. Puntje van kritiek blijft, dat het voor beginnende gebruikers niet zo overzichtelijk is en beperkt intuïtief werkt.
  –  SpeedRunner: Deze bestandsbeheerder maakt volop gebruik van de mogelijkheid die Windows 7 biedt om de Aero-interface toe te passen. Je moet wel houden van de vormgeving die de ontwikkelaars kozen, maar op zich werkt het best prettig en overzichtelijk.
  – Unreal Commander: Qua functionaliteit staat Unreal Commander wat minder ver dan grote broer TC. Ook het aantal beschikbare plug-ins is beperkt. Toch kan deze fraaie bestandsbeheerder interessant zijn voor wat minder veeleisende gebruikers die een freeware programma wensen dat gewoon goed werkt.
  – FileAnt: Erg klein in grootte, maar ook erg slim is de freeware filemanager FileAnt. Net als de andere besproken software toont ook FileAnt de bestanden standaard in twee vensters naast elkaar, maar kun je eenvoudig tussen verschillende weergaves kiezen.

 2. 2.      – FreeCommander: Net als Total Commander kun je FreeCommander geheel in de Nederlandse taal gebruiken. Deze freeware bestandsbeheerder heeft een nette vormgeving en beschikt over geavanceerde mogelijkheden op gebied van FTP en archivering. Net als in FileAnt kun je door middel van een veld onderaan in het bestandsvenster snel en eenvoudig termen uit je lijsten filteren. Enorm handig is dat het programma rechtsboven in de werkbalk snelkoppelingen biedt naar het configuratiescherm, menu start en het systeemvak van Windows. Enig gemis is dat er geen ondersteuning wordt geboden voor externe plug-ins.

 3. 3.      Systeemherstel: Het is de eerste redder in nood! Maak dus af en toe (om de 14 dagen) zelf een herstelpunt aan.
  In Windows 7: Configuratiescherm à Systeem en beveiliging à Systeem à Systeembeveiliging à Herstelpunt [Maken]
  Een herstelpunt maak je nadat je systeem is “opgeruimd” en gescand op virussen en malware.

 4. 4.      ARP Cache: http://technet.microsoft.com/nl-nl/library/cc758357(WS.10).aspx
  Is een computer netwerkprotocol dat wordt gebruikt om van een ​​host het MAC-adres te bepalen via het IP. De ARP-cache bevat de nieuwste IP naar MAC mappings en wordt gebruikt om ARP verzoeken te minimaliseren. Echter, soms kan de ARP-cache verantwoordelijk zijn voor langzame verbindingen en soms (hoewel uiterst zeldzaam) voor time-outs. Dus, laten we leren hoe we de ARP cache “flushen” of ledigen.
  a) Voer het commando cmd.exe uit als administrator
  b) Om alle parameters te zien typ je in arp /?
  c) Wil je de inhoud van de cache bekijken: arp –a
  d) De arp-cache flushen: typ in: netsh interface ip delete arpcache

 5. 5.      Een snelkoppeling maken om een FTP-site te openen in Windows Verkenner
  a) Open Computer door te klikken op de knop Start en vervolgens op Computer.
  b) Klik met de rechtermuisknop in de map en klik vervolgens op Een netwerklocatie toevoegen.
  c) Hiermee wordt de wizard Netwerklocatie toevoegen weergegeven. Klik op Volgende.
  d) Selecteer de optie Een aangepaste netwerklocatie selecteren in de wizard en klik op Volgende.
  e) Voer de naam van de FTP-site in met FTP:// als voorvoegsel en klik Volgende.
  f) Als u een naam en wachtwoord wilt gebruiken, schakelt u het selectievakje Anoniem aanmelden uit. Typ een gebruikersnaam en klik op Volgende.
  g) De naam van de snelkoppeling is standaard hetzelfde als het FTP-adres. Als u de snelkoppeling een andere naam wilt geven, typt u de naam in het vak Geef een naam voor deze netwerklocatie op. Klik op Volgende.
  h) Als u de FTP-site niet wilt openen nadat u de snelkoppeling hebt ingesteld, schakelt u het selectievakje Deze netwerklocatie openen als ik op Voltooien klik uit. Klik op Voltooien. In de map Computer wordt een snelkoppeling naar de FTP-site weergegeven. U kunt deze snelkoppeling naar het bureaublad slepen zodat u deze later eenvoudig kunt vinden.
  http://windows.microsoft.com/nl-BE/windows7/Work-with-files-on-an-FTP-site

OFFICE

Al spelend Office 2007/2010 leren: Microsoft heft een spelletje uitgebracht waarmee je al spelen office kunt leren. Voor meer info kijk op http://www.ribbonhero.com/

Selecteren in Word:

Een woord

Dubbelklik op een willekeurige positie in het woord.

Een tekstregel

Verplaats de aanwijzer naar de linkerkant van de regel totdat de aanwijzer in een pijl naar rechts verandert en klik vervolgens.

Een zin

Houd CTRL ingedrukt en klik op een willekeurige positie in de zin.

Een alinea

Klik driemaal op een willekeurige positie in de alinea

Een verticaal tekstblok

Houd ALT ingedrukt terwijl u met de aanwijzer over de tekst sleept.

Alles selecteren               Ctrl + A       

 

VEILIGHEID

Microsoft Standalone System Sweeper is een hersteltool dat je helpt bij het opstarten van een geïnfecteerde PC. Het programma voert een offline scan uit om rootkits en andere geavanceerde malware te identificeren en te verwijderen. Bovendien kan de Microsoft Standalone System Sweeper worden gebruikt in geval je geen antivirus applicatie kunt installeren of starten op je PC, of indien de geïnstalleerde antivirussoftware geen malware kan detecteren en verwijderen.

Microsoft Standalone System Sweeper is geen vervanger voor een volwaardig antivirus programma; het is ontworpen om gebruikt te worden in die gevallen dat je de computer niet kunt opstarten door een virus of malware infectie.

Je kunt, via de downloadsite van Microsoft, het programma rechtstreeks op cd laten branden, op een USB-stick installeren of als ISO op je harde schijf bewaren en nadien op cd branden. Deze laatste procedure geniet mijn voorkeur, omdat het downloaden sneller verloopt en je de Cd kunt branden wanneer het je best schikt.

http://www.zdnet.com/blog/security/microsoft-ships-free-malware-cleaner-that-boots-from-cd-or-usb/8712?tag=nl.e019

 

E-MAIL:

OUTLOOK 2010:

Screenshot invoegen:

Outlook 2010 heeft het enorm eenvoudig gemaakt om een openstaand venster of bijvoorbeeld een gedeelte van het bureaublad als afbeelding in een e-mail bij te voegen. Ga hiervoor naar het tabblad <Invoegen>, klik hier op Schermafbeelding en vervolgens voor het type screenshot. Met een ‘Beschikbaar venster’ stuur je een afbeelding van het venster mee welk op dit moment openstaat. Dat kan bijvoorbeeld Word, iTunes of Firefox zijn. Met Schermopname kun je zelf ergens een gedeelte van het scherm selecteren, waarna Outlook een foto hiervan maakt en deze als bijlage meezendt in de e-mail.

http://computerworld.nl/article/12630/9-tips-voor-outlook-2010.html

Dit maakt het ook gemakkelijk om een probleem mee te zenden. Je hoeft nu je schermafbeelding niet eerst op te slaan als bestand en het werkt een stuk sneller.

 

Meer controle op een toevloed van mailtjes

Maak 3 mappen aan: rechtsklik op de naam van je account en kies “Nieuwe map”

Map 1: Actie vereist: Sleep hier de berichten naartoe waarop je zeker moet reageren.

Map 2: Zeker lezen: In deze map bewaar je de berichten die je zeker nog moet lezen.

Map 3: Later lezen: Hier komen de mailtjes die niet direct interessant zijn, maar die je voor alle zekerheid toch een nakijkt.

Al de andere verwijder je direct. Zij komen terecht in de map “Verwijderde Items” die je, naargelang de hoeveelheid berichten, om de 3 weken leeg maakt.

 

INTERNET

Sneller en efficiënter zoeken:

 1. 1.     Gebruik specifieke zoektermen: dus niet alleen “update” maar bijvoorbeeld: update computerclub Zoersel
 2. 2.      Gebruik aanhalingstekens om naar identieke zinnen te zoeken: “het hoogste gebouw van België
 3. 3.      Vermijd stopwoorden: lidwoorden, voorzetsels en leestekens. (de, het, een, van, op,…)
 4. 4.      Geef alleen de basiswoorden op, dus niet “de kangoeroes” maar gewoon “kangoeroe”.
 5. 5.      Hoofdletters of kleine letters, het maakt geen verschil
 6. 6.      Zorg er voor dat Automatisch aanvullen is ingeschakeld
 7. 7.      Wil je zeker zijn dat twee of meerdere woorden zeker voorkomen in je zoekopdracht zet er dan een plusteken (+) voor. Wens je dat er naar een bepaald woord niet mag gezocht worden zet er dan het minteken (-) voor.
  Voorbeelden: [update +club –Nederland] “Update” en “club”
 8. 8.      Geavanceerde zoekopdracht: Vele zoekmachines beschikken over geavanceerde functies, die je helpen om op efficiënte wijze te zoeken.
 9. 9.      Google beschikt nog over een groot aantal handige, maar verborgen hulpjes. Onder andere de ingebouwde calculator, of het omzetten van maateenheden.

        http://www.google.be/intl/nl/help/features.html#reference

        http://www.google.com/support/websearch/bin/answer.py?answer=136861

        http://www.techrepublic.com/blog/10things/10-tips-for-smarter-more-efficient-internet-searching/2439?tag=nl.e053

 

Automatisch gegevens invullen bij Google Chrome:

Chrome kan de helpende hand bieden door gegevens als straat, postcode en woonplaats automatisch in te vullen. Dat scheelt weer tijd en energie.

Klik op het sleutel icoontje à Opties à Persoonlijke Items à zet een vinkje bij Automatisch aanvullen inschakelen à Klik “Instellingen….beheren” aan à Vul de gewenste gegevens in.

 

Twitter: Heel wat gebruikers van IE9 hebben problemen bij het weergeven van Twitter-pagina’s.

De eenvoudigste oplossing is Google Chrome gebruiken.
In IE9, adresseer je best met
https://www.twitter.com i.p.v. http://www.twitter.com

 

GRAFISCH

Chasys Draw: Om te beginnen is het van alle markten thuis. Het is een fotobewerker, tekenprogramma en grafische editor, maar je kunt er ook pictogrammen, animaties en videoframes mee maken en bewerken. Invoer kan komen uit bestanden of een scanner, maar Artist kan ook beelden van een webcam vastleggen. Daarnaast bevat Artist enkele tamelijk unieke componenten, zoals Super Resolution (waarmee van meerdere bijna identieke lage-resolutie-opnamen een exemplaar in hogere resolutie wordt gemaakt) of de Moving Object Remover die uit een serie foto’s een bewegend object kan verwijderen. Ook bijzonder is de ingebouwde programmeertaal GraphAsm. Hierin kun je eenvoudige programmaatjes schrijven die je op afbeeldingen kunt loslaten.

Photobie is een gratis fotobewerkingsprogramma. Het kan met meerdere lagen werken, je kunt er schermafbeeldingen mee maken, het kan geanimeerde GIF’s maken en zelfs het maken van een dia voorstelling is geen probleem. Een prima gratis programma om je foto’s digitaal te bewerken.

 

Het programma kan veel meer dan alleen maar foto’s op het scherm tonen. Talloze opties geven u de mogelijkheid om de grootte aan te passen, beelden te roteren, de kleurenopmaak te veranderen en effecten toe te voegen.je foto’s gratis bewerken wordt nu wel heel makkelijk.

Photobie gebruikt ‘thuisgemaakte cookies’, een groot voordeel boven conventionele foto bewerkingsprogramma’s. Dit laat toe dat geavanceerde ontwikkelaars klein, gemakkelijk te gebruiken gereedschappen creëren welke die activiteiten automatiseren die moeilijk zijn voor onervaren gebruikers.

 

Photobie heeft een eenvoudige, intuïtieve laagfunctie die je meerdere lagen laat beheren en ze combineren met uitstekende vormen, kleuren en sjablonen, waardoor je hele professionele resultaten krijgt. Het ondersteunt Photoshop filters (.8BF) wat je het gratis gebruikt geeft van duizenden filters voor je afbeeldingen.

 

Photobie werkt ook als een geavanceerde fotoviewer en laat toe dat je de afbeeldingen roteert, de grootte instelt en ze bekijkt als een volledige dia presentatie. Photobie heeft ook een ingebouwde, eenvoudige schergrabber, ideaal voor het creëren van leerprogramma’s.

Ondersteunde formaten: BMP, ICO, GIF, JPG, PNG, TIF en POB.

 

Je kunt ook een massa templates downloaden, zodat het creëren van werkstukjes een stuk sneller verloopt en iedereen een mooi meesterwerkje kan presenteren.

http://www.photobie.com/

 

HARDWARE

D-Link pakt uit met de DWA-121, een mini draadloze adapter in USB-uitvoering. Die ondersteunt de snelste draadloze standaarden en won bovendien de iF Product Design Award 2011. De DWA-121 is piepklein en zo goed als onzichtbaar nadat je hem in een usb-poort hebt gestoken. Toch zit er een kleine blauwe statusled in die laat zien of er een succesvolle verbinding is.   

 

PROGRAMMABESPREKING

 

ADOBE ACROBAT X PRO:

Maak PDF-documenten vanuit elke toepassing waarin u kunt afdrukken – zelfs met één muisklik vanuit Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher en Access, en vanuit Firefox en Lotus Notes. En dat zonder ook maar even uw ontwerptoepassing te hoeven verlaten.

Scan papieren documenten en formulieren en zet ze om in PDF. http://www.adobe.com/nl/

 

ADOBE DREAMWEAVER CS5 NL.

Adobe® Dreamweaver® CS5.5 biedt niet alleen een uitgebreide reeks professionele gereedschappen om websites en mobiele toepassingen te ontwerpen en te implementeren, maar ook een robuuste coderingsomgeving en een krachtig, op standaarden gebaseerde WYSIWYG-ontwerpoppervlak.

Dreamweaver is een krachtige tool voor het ontwikkelen van websites, maar richt zich volgens mij toch eerder tot de gevorderde of professionele gebruiker, alhoewel iedereen er in een mum van tijd een eenvoudige webpagina mee kan ontwerpen. http://www.adobe.com/nl/

 

AVID STUDIO 1.0

Het geheel nieuwe Avid Studio is een welkome aanvulling op de bestaande applicaties videobewerking voor de beginnende videobewerker. Het ziet er goed uit, is misschien voor de absolute beginner iets lastiger om onder de knie te krijgen door de vele functies, maar is absoluut een hele verbetering ten opzichte van broer Pinnacle Studio. http://www.dvscene.nl/videosoftware/avid-studio.html 

 

 

 

PAINT SHOP PHOTO PRO X3:

Met PaintShop Photo Pro X3 wordt het verbeteren van foto’s echt een plezier en verkrijgt u professioneel uitziende afbeeldingen. Deze fotobewerkingssoftware bevat nu een complete RAW-werkstroom en biedt functies voor het beheren, aanpassen, bewerken en delen van digitale foto’s. En dat allemaal in één toepassing. Versnel de manier waarop u foto’s indeelt, van een waardering of label voorziet en sorteert met de nieuwe fotobeheergereedschappen.

 

 

TECHSMITH CAMTASIA STUDIO 7.11:

Camtasia Studio is een softwarepakket voor het opnemen, bewerken en delen van hoge kwaliteit beeldschermvideo’s voor het web, cd-rom en draagbare mediaspelers, inclusief iPod. Enkel klikken op de record knop en Camtasia Studio begint met het opnemen wat er op het scherm van de pc gebeurt. Op deze manier kun je tutorials opnemen om uit te leggen hoe een hulpmiddel of applicatie werkt. Alles wat er gebeurt op je scherm kan worden opgenomen met Camtasia Studio. Bovendien kunnen de opnames worden opgeslagen in veelgebruikte bestandsformaten.

 

COMPUTERCURSUSSEN MICROSOFT EXCEL, MICROSOFT WORD 2007 en WINDOWS 7:

Ook al ben je een min of meer gevorderde gebruiker van beide programma’s; dank zij deze cursussen zul je nog heel wat bijleren. Verder kun je ze steeds raadplegen wanneer nodig.

Je hoeft ze zelf niet te installeren, want ze draaien perfect vanaf cd/dvd of vanaf de harde schijf.

Wat deze cursussen echt gebruikersvriendelijk maakt is de overzichtelijke inhoud en het feit dat bij ieder hoofdstuk een video kan afgespeeld worden om de lessen te verduidelijken.

Deze en nog vele andere cursussen worden uitgegeven door DENDA Publishers b.v. in samenwerking met de Nederlandse Educatheek. http://www.educatheek.nl/?niv_select=home

 

UTILITIES

 

7Plus 2.3.0: Wie Windows7 echt naar zijn hand wil zetten, zonder diep in het register te graven, krijgt met dit gratis programma een volledige gereedschapskist in handen. Het programma bevat ook een aantal video-instructies om iedere gebruiker op weg te helpen.

Advanced Spyware Remover is een geavanceerd, maar makkelijk te gebruiken anti-spyware tool dat spyware, adware, malware en hijacker programma’s verwijdert en toekomstige spyware bedreigingen blokkeert.

Chasys Draw, van Keniaanse origine, is eigenlijk een suite van diverse complementaire applicaties. Het tekenprogramma zelf biedt ondersteuning van onder meer lagen en image stacking (voor ruisvrije foto’s met hogere resoluties), maar verder ook een viewer, een convertor voor verschillende beeldformaten en een module om beelden in raw-formaat te verwerken. http://www.chachaslab.com/chasys_draw_ies.php

Disk Investigator: is een krachtig programma waarmee je je harde schijf onder de loep kunt nemen. Het programma maakt het mogelijk om verwijderde bestanden alsnog boven water te halen. Zelfs complete folders zijn nog te redden, mits de data nog niet overschreven is door nieuwe gegevens.

Easy GIF Animator is een heel handige tool waarmee, je snel en simpel mooie Gif animaties mee maakt, voor bijvoorbeeld: je website, een banner of misschien voor je signature? Het kan allemaal met Easy GIF Animator.

EvaCopy: de naam doet het al vermoeden! Het is een back-upprogramma, dat heel eenvoudig is in gebruik en zelfs niet geïnstalleerd hoeft te worden.

Fbackup: Eenvoudig maar doeltreffend back-upprogramma. Geschikt voor de absolute beginner.

FilerFrog: Nestelt zich na installatie in het contextmenu en voegt een aantal mogelijkheden toe aan het beheer van je bestanden. Onder andere: splitsen, samenvoegen, beveiligen, bekijken, lijsten, pdf-bestand maken enz…. Handig hulpje dat zowel in een 32- als 64-bitversie beschikbaar is. http://www.filerfrog.com/

Free YouTube2MP3 converter: Nieuwste versie om de muziek uit een YouTube filmpje te extraheren naar MP3.

HD Clone Professional edition: Met HD Clone verplaatst u de inhoud van een volledige harde schijf naar een andere harde schijf. Het programma ondersteund alle mogelijke schijven, ook schijven die groter zijn dan 128 gigabyte. HD Clone bevat een goede helpfunctie die de gebruiker een aardig stukje op weg helpt. Maar de Pro editie bevat nog veel meer mogelijkheden. http://www.miray.de/products/sat.hdclone.html

HTML Directory: Een eenvoudig hulpje om een html-lijst te maken van de mappen op je opslagmedia.

Kahlown: Zoveel meer dan alleen maar een schermgrabber. Pakt zo wat alles wat op he scherm verschijnt en neemt ook audio en video op.

Lastpass: Voor zo’n beetje iedere website dien je je tegenwoordig te registreren. Met LastPass installeer je een wachtwoordmanager die de wachtwoorden die je gebruikt snel opslaat in een databank, die afgesloten is met één hoofdwachtwoord.

MAGIX Slideshow Maker: Dit programma creëert multimedia diapresentaties met effecten, overgangen, camera pannen, en nog veel meer. Selecteer de juiste muziek en presenteer de show op uw pc of in je vrije Online Album.

Miray HD Clone: Dit programma kan worden gebruikt om data op een harde schijf te kopiëren, bijvoorbeeld wanneer er een nieuwere, grotere harde schijf in de computer geplaatst wordt. Als bron kan de hele harde schijf gebruikt worden, of alleen een partitie. Als doel kan er, naast eerder genoemde, ook naar een image-bestand worden gekopieerd.

HDClone is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen, namelijk Free, Basic, Standard, Professional en Enterprise. Het verschil zit hem in de prijs, de snelheid waarmee kan worden gekopieerd en uiteraard het aantal mogelijkheden.

Memory Improve Ultimate: voor een efficiënt geheugenbeheer is dit krachtig hulpje meer dan welkom.

Het bevrijdt en comprimeert systeem geheugen om processen sneller te laten uitvoeren.

 

Miro: Miro stelt de gebruiker in staat om internettelevisie en videobestanden af te spelen. Deze videobestanden kunnen van YouTube, BitTorrent, een RSS-feed, podcasts of ingebouwde kanalen afkomen. De laatste optie heeft overigens erg veel HD-content. Daarnaast is het programma ook nog eens open source en dus beschikbaar voor Linux, Mac OS X en Windows.

Nirsoft Package: een verzameling tooltjes voor het alledaags onderhoud van je systeem. Het kan gemakkelijk uitgebreid worden met de krachtige tools van Systernals. Zeker de site raadplegen. http://launcher.nirsoft.net/

Photobie is software voor beeldbewerking, welke eenvoudig genoeg is voor de doorsnee amatuer, maar genoeg mogelijkheden biedt voor de veeleisende professional.

 

Photoshop Manga Effect Plug-in: Tover je vrienden, familie of jezelf om tot een Comic-Stripheld.

Product key Explorer: zoekt de serienummers of sleutels van de meeste software welke op je computer geïnstalleerd is.

Office 2010 Toolkit: Geeft heel wat informatie over de geïnstalleerde office en biedt de mogelijkheid je versie te re-activeren.

RMPrepUSB: Windows heeft er de brui aan gegeven? Dan kan je het altijd nog via een omweg proberen: met een kant-en-klare bootstick bijvoorbeeld.

Runscanner: Indien je systeem rare kuren vertoont en het scannen naar malware en/of virussen levert geen resultaat op, scan dan met Runscanner voor meer zekerheid.

Het programma analyseert het geheugen en alle lopende processen en geeft aan of ze betrouwbaar zijn of niet.

SendEmails free edition: Ideaal om je nieuwtjes naar een grote groep van personen te zenden. Omzeilt de beperkingen van je ISP en biedt heel wat lay-out en verbindingsmogelijkheden met andere programma’s. Wanneer het programma meer dan 30 dagen niet gebruikt wordt, volgt een schrapping van je account.

http://www.sendemails.com/

Shadow Copy Cloner: Maakt een opstartbare back-up van je volledig Windows Systeem.

Soluto: pc sneller opstarten met moderne anti-frustratie software

Met het gratis Soluto verkort je zelf de opstarttijd van je pc. Door middel van een transparante analyse wijst de zichzelf benoemde “anti-frustratie software” je de weg naar een prettiger computerbestaan.

Songsmith is een fantastisch programma waarmee iedereen zijn eigen muziek kan maken. Zingen doe je via je eigen microfoon of headset die bij de computer hoort. Songsmith maakt er dan, automatisch, een bijpassend stuk muziek bij. Je kunt zelf een keuze maken uit het soort begeleiding, bijvoorbeeld het soort instrument(en) en of het om een vrolijk of treurig nummer gaat.

Super flexible File Synchronization: synchroniseer en back-up je bestanden zonder het programma te moeten installeren.

SystemOptimize Expert: Een echte expert in het optimaliseren van je systeem. In automatische modus, scant het zonder je tussenkomst; in persoonlijke modus kun je zelf bepalen wat en hoe moet gescand worden.

UnHackMe: Probeert rootkits op te sporen tijdens het booten van je systeem. Hierdoor is er meer kans om ze te vinden en te verwijderen.

Windows Winset: een “alles-in-één” applicatie om je systeem te optimaliseren door de nodige rommel te verwijderen en fouten op te sporen.

WinSecret: Microsoft houdt veel instellingen verborgen en maakt het lastig bepaalde aanpassingen door te voeren. Het uitgebreide programma WinSecret heeft slechts één functie: het toegankelijk maken van verborgen instellingen.

YouYube Downloader HD: Na installatie volstaat het de volledige url van het filmpje te kopiëren. Klik vervolgens op AVI Video om het filmpje in avi-formaat op te slaan, of op MP4 om het daarna met je iPod of iPhone te synchroniseren. Bestaat het filmpje in HD, dan kan je AVI HD (720P) of AVI Full HD (1080P) kiezen. Vergewis je er wel eerst van dat het filmpje in dat formaat beschikbaar is, door op het resolutie-icoontje onder het filmpje (op de YouTube-website) te klikken.

Volg me op Twitter.

Word vriend op Facebook, Netlog, Hyves en MySpace

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Computers en internet. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s